ΥΛΙΚΑ 1 κιλό χοιρινό σε μερίδες 1½ κιλό σέλινο 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο Βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Χωριό Αλάτι ΠιπέριΥΛΙΚΑ Για το αυγολέμονο 1 αυγό Χυμό 2 λεμονιών 4-5 κ.σ. ζωμό από το κρέας | | ΕΚΤΕΛΕΣΗ- Πλένετε πολύ καλά το σέλινο και το κόβετε στα 3. Το βράζετε σε χαμηλή φωτιά μέσα στους χυμούς του σε κατσαρόλα δίχως νερό. Όταν μαλακώσει το σουρώνετε.
- Σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι (φρέσκο και ξερό) και όταν γίνουν διάφανα προσθέτετε το κρέας.
- Όταν το κρέας ροδίσει καλά, προσθέτετε το σέλινο,το νερό, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζετε το βράσιμο για 40′ ακόμη μέχρι να σωθεί η σάλτσα του φαγητού και να μείνει λίγος ζωμός.
- Ετοιμάζετε το αυγολέμονο.
- Χτυπάτε το ασπράδι του αυγού με πιρούνι , καλά σε μαρέγκα.
- Προσθέτετε τον κρόκο και συνεχίζετε το χτύπημα.
- Ρίχνετε κουταλιά-κουταλιά ζωμό από το φαγητό και τέλος ρίχνετε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα.
- Ανακινείτε την κατσαρόλα από τα χέρια για να πάει το αυγολέμονο παντού, την αφήνετε σε κλειστή φωτιά για λίγα λεπτά και σερβίρετε.
|