ΥΛΙΚΑ 750 γρ. χοιρινό ψαχνό κομμένο σε μερίδες 1 μεγάλο κρεμμύδι 240 ml ( 1 φλιτζάνι ) Χωριό Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Ορεινές περιοχές 500 γρ. σπανάκι 240 ml ( 1 φλιτζάνι ) κόκκινο ξηρό κρασί 3-4 κ.σ. τριμμένο κεφαλοτύρι 3 -4 κ.σ. κρέμα γάλακτος 30 γρ. Βούτυρο Αγελάδος Χωριό Αλάτι, πιπέρι | | ΕΚΤΕΛΕΣΗ- Αλατοπιπερώνετε το κρέας. Κόβετε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες, τις στρώνετε μέσα σε μια κατσαρόλα και βάζετε από πάνω το κρέας δίχως να προσθέσετε νερό
- Ρίχνετε το Χωριό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα, την σκεπάζετε και βράζετε το κρέας σε πολύ χαμηλή φωτιά για 6-8 ώρες.
- Βγάζετε το κρέας και το κρατάτε ζεστό σε πιατέλα.
- Ρίχνετε στην κατσαρόλα το κρασί και το σπανάκι και τα αφήνετε σε δυνατή φωτιά να βράσουν για 10 λεπτά.
- Προσθέτετε το κεφαλοτύρι, την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο και αλατοπίπερο
- Σερβίρετε το κρέας με το σπανάκι που ετοιμάσατε.
|