Χοιρινό στη σχάρα με φασκόμηλο, λεμόνι και προσούτο
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Χοιρινό στη σχάρα με φασκόμηλο, λεμόνι και προσούτο

Κρέας που μοσχομυρίζει, με λαχταριστή πάστα λεμονιού με φασκόμηλο. Ψημένο στη σχάρα και ζουμερό. Από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο!

208
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε στο μπλέντερ το προσούτο, το ξύσμα από τα τρία λεμόνια και μέρος από το χυμό λεμονιού, το ψιλοκομμένο φασκόμηλο και πολλά καρυκεύματα μέχρι να δημιουργηθεί μία παχιά πάστα.
  2. Αφήνουμε  την πάστα στην άκρη και διατηρούμε το υπόλοιπο των λεμονιών.
  3. Κόβουμε κάθε φιλέτο κατά μήκος κάτω από το κέντρο.
  4. Ανοίγουμε το κρέας σε στυλ πεταλούδας και το ισιώνουμε ελαφρώς. Κάνουμε περίπου 10 βαθιές τομές σε κάθε φιλέτο.
  5. Τρίβουμε την πάστα πάνω από το κρέας αλλά και στις εγκοπές.
  6. Αλείφουμε τα κομμάτια κρέατος με Χωριό ελαιόλαδο Κλασικό και τα ψήνουμε στη σχάρα με την πλευρά που βάλαμε την πάστα προς τα κάτω, για 6-8 λεπτά.
  7. Αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε άλλο τόσο (6-8 λεπτά), μέχρι να μαλακώσει.
  8. Μεταφέρουμε το χοιρινό κρέας σε μια πιατέλα και, όσο είναι ακόμα ζεστό, το αλείφουμε με το βούτυρο.
  9. Αφήνουμε για 1-2  λεπτά, μέχρι το Χωριό βούτυρο αγελάδος να λιώσει.
  10. Στύβουμε τα υπόλοιπα λεμόνια πάνω από το χοιρινό και πασπαλίζουμε με το φασκόμηλο, ενώ γαρνίρουμε και με τα κλωναράκια φασκόμηλου.
ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.

    ΥΛΙΚΑ

    85 γρ. προσούτο Χυμό και ξύσμα από 3 λεμόνια 3 κ.σ. φρέσκο φασκόμηλο φύλλα, χοντροκομμένα 3 κομμάτια φιλέτο χοιρινό (350-450 γρ το καθένα), καθαρισμένα από τυχόν λίπος Χωριό ελαιόλαδο Κλασικό για άλειμμα 50 γρ. Χωριό βούτυρο αγελάδος Μερικά κλαδάκια φασκόμηλου, για γαρνιτούρα

    σχετικές συνταγές

    ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

    Το μενού της εβδομάδας

    Η ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ

    ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ