Χωριάτικη γαλατόπιτα του Ηλία Μαμαλάκη
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Χωριάτικη γαλατόπιτα του Ηλία Μαμαλάκη

Λαχταριστή παραδοσιακή συνταγή του Ηλία Μαμαλάκη με φύλλο κρούστας, σιμιγδάλι, Χωριό βούτυρο Κερκύρας και λίγη κανέλα στο τέλος!

606
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα.  Όσο είναι κρύο προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε ώστε να διαλυθεί καλά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα.
  2. Μόλις το μίγμα αρχίσει να πήζει, ρίχνουμε τη ζάχαρη και το Χωριό βούτυρο τ. Κερκύρας ανακατεύοντας συνεχώς.
  3. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και όταν η κρέμα κρυώσει προσθέτουμε τα αυγά καλά χτυπημένα, τη βανίλια και ελάχιστο αλάτι ενώ παράλληλα συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
  4. Αλείφουμε καλά ένα ταψί μεσαίου μεγέθους με Χωριό Soft με Bούτυρο Αγελάδος και στρώνουμε τα φύλλα καλά (τα οποία έχουμε επίσης βουτυρώσει) ώστε να σκεπάσουν τον πάτο και τα τοιχώματα του ταψιού. Ρίχνουμε την κρέμα και την ισιώνουμε με ένα πιρούνι. Πασπαλίζουμε με την κανέλα και ψήνουμε για 1 ώρα στους 200ο C προσέχοντας να μην αρπάξει η κρέμα από πάνω.

Σημείωση: Προαιρετικά, πριν βάλουμε την κρέμα στο φούρνο, χτυπάμε 2 κρόκους αυγού με λίγο νεράκι και αλείφουμε με το μίγμα αυτό την επιφάνεια της κρέμας.

ΣΧΟΛΙΑ
Έχουν γίνει συνολικά 4 σχόλια.
  • 21 Δεκεμβρίου, 2013 στις 2:46 πμ

    ελα λεμε μολις μπηκε στο φουρνοοοο

  • matina20
    3 Μαΐου, 2014 στις 9:54 μμ

    τελειο

  • 5 Μαΐου, 2014 στις 9:02 μμ

    ειναι μια πολυ καλη συνταγη με βαθμο δυσκολιας μετριο

  • 15 Μαΐου, 2014 στις 6:28 πμ

    γαλατόπιτα teleia!!!!!!!!!11

ΥΛΙΚΑ

6 φλιτζάνια του τσαγιού γάλα 6 αυγά 1 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη 1 κουταλιά της σούπας Χωριό βούτυρο τ. Κερκύρας 7 φύλλα κρούστας 1 πρέζα βανίλια 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό κανέλα λίγο αλάτι λίγο Χωριό Soft με Bούτυρο Αγελάδος για επάλειψη

ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το μενού της εβδομάδας