Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι
Τόπος προέλευσης; Μυτιλήνη! Ιδανική συνταγή και για τη Σαρακοστή, τη φτιάχνουμε με Χωριό soft με ελαιόλαδο.
404
Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό χταπόδι 1 κούπα λευκό ξίδι ΤΟΠ 500γρ. κοφτό μακαρονάκι 2 κρεμμύδια (ψιλοκομμένα) 4-5 φρέσκιες ντομάτες (ψιλοκομμένες) 1/2 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο) 3/4 φλιτζάνι τσαγιού Χωριό soft με ελαιόλαδο 1 φλιτζάνι τσαγιού λευκό κρασί 1- 2 φύλλα δάφνης αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βράζουμε το χταπόδι μέσα σε νερό (που να το σκεπάζει) με 1 κούπα ξίδι για να μαλακώσει.
  2. Το αφήνουμε να στραγγίσει. Αφαιρούμε τις μαύρες μεμβράνες από το χταπόδι και το κόβουμε σε κομμάτια.
  3. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το Χωριό soft με ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια.
  4. Προσθέτουμε και το χταπόδι και ανακατεύουμε για 3’- 4’.
  5. Αφού το σβήσουμε με το κρασί, προσθέτουμε τις ντομάτες και λίγο νερό.
  6. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι,
    το μαϊντανό και τη δάφνη και το αφήνουμε να βράσει.
  7. Μόλις μαλακώσει το χταπόδι και εφόσον υπάρχει λίγο ζουμί στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το μακαρονάκι. Ανακατεύουμε συνεχώς για να μην μας κολλήσουν τα ζυμαρικά.
  8. Σερβίρουμε σε μερίδες και πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό.