Χταπόδι στιφάδο
Αγαπημένο θαλασσινό, το χταπόδι, γίνεται στιφάδο, με κρεμμυδάκια, ντομάτα, δεντρολίβανο. Παραδοσιακή απόλαυση με Χωριό ελαιόλαδο Κορωνέικη Ποικιλία!
508
Χταπόδι στιφάδο

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό και 300 γρ. χταπόδι 1 κιλό κρεμμυδάκια μικρά 1 ½  φλιτζάνι τσαγιού Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία ½ φλιτζάνι τσαγιού κόκκινο ξίδι ΤΟΠ 1 κεφάλι σκόρδο 2-3 φύλλα δάφνης 1 κλωναράκι δεντρολίβανο 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό 640 γρ. Τριμμένες Τομάτες Χωριό ή 1 κουταλιά της σούπας Τοματοπολτό Χωριό αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αν το χταπόδι είναι ξερό, το βάζουμε από το βράδυ να μουσκέψει για να μαλακώσει.
  2. Το κόβουμε σε τεμάχια μήκους 1-2 δακτύλων και το πλένουμε.
  3. Το βάζουμε στην κατσαρόλα με όλα τα υλικά, δηλαδή Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία, ξίδι, κρεμμυδάκια ολόκληρα, τη δάφνη, το δεντρολίβανο και τις τριμμένες τομάτες ή τον τοματοπολτό (διαλυμένο σε ένα φλιτζάνι νερό).
  4. Ρίχνουμε το ανάλογο αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μείνει με ελάχιστη σάλτσα (σχεδόν μόνο με το ελαιόλαδο).