ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα φρέσκα δαμάσκηνα με 50 γρ. από το βούτυρο.
- Μόλις μαλακώσουν τα φρούτα τα πασπαλίζουμε με 40 γρ. ζάχαρη (από τη μετρημένη) και τα αφήνουμε στη φωτιά να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσουν.
- Σβήνουμε τα φρούτα με την ΤΟΠ Κρέμα Βαλσάμικου με ρόδι και βανίλια, ανακινούμε το τηγάνι και μετά από 2-3 λεπτά αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Χτυπάμε στο μίξερ το υπόλοιπο βούτυρο με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να δημιουργηθεί ένα κρεμώδες μείγμα. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι, ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε και τα κυβάκια από τα ξερά δαμάσκηνα και ανακατεύουμε.
- Παίρνουμε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση και τη στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί κουζίνας.
- Στρώνουμε στον πάτο της φόρμας τη μισή από την ποσότητα των καραμελωμένων φρούτων. Ρίχνουμε πάνω τους το μείγμα του κέικ και τελειώνουμε με τα υπόλοιπα καραμελωμένα φρούτα.
- Ψήνουμε στο φούρνο για 45 λεπτά.
- Βγάζουμε τη δαμασκηνόπιτα και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγη ζάχαρη άχνη.
Μία συνταγή της chef Ντίνας Νικολάου.