ΥΛΙΚΑ 6 φέτες ψωμί για τοστ 4 φέτες μπέικον 4 φέτες ζαμπόν γαλοπούλας 150 γρ. Χωριό γραβιέρα Ώριμη, τριμμένη 1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια τεμαχισμένα 2 μέτριες ντομάτες 1 μέτρια πιπεριά ½ φλιτζάνι του τσαγιού ελιές Καλαμών ½ φλιτζάνι του τσαγιού σάλτσα ντομάτας ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη 1 λαδόκολλα | | ΕΚΤΕΛΕΣΗ- Κόβουμε σε κομμάτια τη γαλοπούλα και το μπέικον.
- Σε ένα ταψάκι στρώνουμε τη λαδόκολλα και τοποθετούμε τις φέτες του τοστ τη μία δίπλα στην άλλη, χωρίς να αφήσουμε κανένα κενό.
- Αλείφουμε το ψωμί με λίγη σάλτσα ντομάτας και τοποθετούμε επάνω το μπέικον και το ζαμπόν. Ρίχνουμε το 1/3 της Χωριό γραβιέρας και καλύπτουμε όλες τις φέτες του τοστ.
- Στραγγίζουμε και στύβουμε με το χέρι τα μανιτάρια για να φύγουν τα υγρά τους και τα βάζουμε πάνω από το ζαμπόν.
- Κόβουμε τις ελιές Καλαμών σε κομματάκια, πλένουμε τις ντομάτες και την πιπεριά, τις ψιλοκόβουμε και τα προσθέτουμε κι αυτά.
- Τέλος πασπαλίζουμε με την υπόλοιπο Χωριό γραβιέρα και προσθέτουμε τη ρίγανη.
- Ψήνουμε στο φούρνο στους 250C για περίπου 20 με 25 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα η πίτσα μας.
|