Εύκολο παγωτό με γεύση τσιζκέικ λεμόνι
Εύκολο και γρήγορο παγωτό που δεν χρειάζεται μηχανή! Το ετοιμάζουμε και απλά αφήνουμε να παγώσει! Με ελαφριά γεύση λεμονιού και νόστιμο μπισκότο με βούτυρο.
156
Εύκολο παγωτό με γεύση τσιζκέικ λεμόνι

ΥΛΙΚΑ

12 μπισκότα τύπου digestive 1 πρέζα αλάτι 50 γρ Χωριό βούτυρο αγελάδος ανάλατο 200 ml κρέμα γάλακτος πλήρης, κρύα από το ψυγείο 100 γρ τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου (μαλακό) 400 γρ γάλα ζαχαρούχο 120 ml χυμός λεμονιού φρεσκοστυμμένος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια σε μικρά προς μέτρια κομμάτια. Τα βάζουμε σε ένα μπολάκι και ρίχνουμε το αλάτι. Ανακατεύουμε λίγο και ρίχνουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε ξανά να καλυφθούν τα μπισκότα από το βούτυρο.
  2. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί.
  3. Ξεχωριστά χτυπάμε το τυρί κρέμα με το ζαχαρούχο και τον χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε την σαντιγί στο μείγμα ζαχαρούχου και ανακατεύουμε απαλά να ομογενοποιηθεί.
  4. Ρίχνουμε τα κομματάκια μπισκότου (μαζί με τα τρίμματα) στο μείγμα και ανακατεύουμε να διανεμηθούν.
  5. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα δοχείο κατάλληλο για την κατάψυξη, σκεπάζουμε με μεμβράνη και παγώνουμε.
  6. Για να σερβίρουμε βγάζουμε το παγωτό ένα τέταρτο με μισή ώρα πριν (ανάλογα την θερμοκρασία ατμόσφαιρας) και αφήνουμε να μαλακώσει λίγο για να το μοιράσουμε σε μπολάκια.

Τιπ:
Μπορούμε να μοιράσουμε το μείγμα σε ατομικές φόρμες παγωτού πριν το παγώσουμε κι έτσι το σερβίρισμα γίνεται ακόμα ευκολότερο.