Φάβα
Φάβα με τα όλα της, σερβιρισμένη με κάπαρη και Χωριό ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία. Θα την απολαύσετε - από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο!
354
Φάβα

ΥΛΙΚΑ

1 ¾ κούπας φάβα 4 1/3 κούπες νερό 1 κ.σ. θαλασσινό αλάτι 2 κ.σ. Χωριό ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία + επιπλέον, για γαρνιτούρα κάπαρη, για γαρνιτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε τη φάβα σε μια κατσαρόλα και καλύπτουμε με νερό.
  2. Φέρνουμε σε βρασμό και μαγειρεύουμε για 5-10 λεπτά μέχρι να αφρίσει.
  3. Σουρώνουμε και ξεπλένουμε καλά.
  4. Σε μια χύτρα ταχύτητος, προσθέτουμε τις 4 1/3 κούπες νερό και τη φάβα.
  5. Βράζουμε και καλύπτουμε με το καπάκι.
  6. Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά.
  7. Βάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα μπλέντερ και το κάνουμε πουρέ.
  8. Επιστέφουμε τον πουρέ στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τις 2 κ.σ. Χωριό ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία και αλάτι.
  9. Μαγειρεύουμε χωρίς το καπάκι σε πολύ χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά μέχρι να γίνει η φάβα κρεμώδης, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει.
  10. Σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου με γαρνιτούρα κάπαρη και λίγο ελαιόλαδο.

 

Η συνταγή βρίσκεται και στο site του Δημήτρη Σκαρμούτσου.