Φιλέτο ψαριού στον φούρνο με λαχανικά από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο
Μια πανεύκολη συνταγή για ψάρι λευκόσαρκο από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο, έτοιμη σε λιγότερο από μια ώρα!
502
Φιλέτο ψαριού στο φούρνο με λαχανικά από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο

ΥΛΙΚΑ

5 μικρές πατάτες, πολύ καλά πλυμένες και κομμένες σε φέτες 1 κρεμμύδι σε φέτες 2 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένο ½ κ.γ. ρίγανη 2 κ.σ. Χωριό Ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Καλαμάτα ½ λεμόνι σε φέτες 2 μεγάλες ντομάτες σε φέτες 2 λευκόσαρκα φιλέτα ψαριού χωρίς δέρμα λίγο μαϊντανό, χοντροκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 C.
  2. Σε ένα ταψί βάζουμε τις πατάτες, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη ρίγανη και το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε όλα τα υλικά με το χέρι, ώστε να καλυφθούν με ελαιόλαδο.
  3. Ψήνουμε για 15 λεπτά, τα γυρίζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε το λεμόνι και τις ντομάτες, ψήνουμε για 10 λεπτά, προσθέτουμε και τα φιλέτα και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
  5. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.