ΥΛΙΚΑ 230 γρ. φέτα Χωριό 1 μεγάλο αυγό ¼ κούπας φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο σε λεπτές φέτες 2 κ.σ. κομμένες ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι τα φύλλα από 3 ματσάκια φρέσκο θυμάρι ¼ κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 12 φύλλα κρούστας, ξεπαγωμένα 4 κ.σ. λιωμένο Χωριό βούτυρο αγελάδος 1 μεγάλο αυγό για το άλειμμα | | ΕΚΤΕΛΕΣΗ- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη φέτα και το αυγό. Με ένα πιρούνι λιώνουμε τα υλικά κάνοντας ένα κρεμώδες μείγμα.
- Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τις ελιές, το θυμάρι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.
- Στον πάγκο της κουζίνας τοποθετούμε μια επιφάνεια κοπής, το μπολ που έχουμε λιώσει το βούτυρο, ένα πινέλο μαγειρικής, το μείγμα της φέτας και ένα ταψί.
- Απλώνουμε τα φύλλα κρούστας και επιλέγουμε πρώτα 3 φύλλα. Καλύπτουμε τα υπόλοιπα με μια νωπή πετσέτα για να μη στεγνώσουν. Βάζουμε τα 3 φύλλα στην επιφάνεια κοπής και απλώνουμε με το πινέλο λιωμένο βούτυρο στο πρώτο φύλλο.
- Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τα φύλλα στη μέση (κατά μήκος) και μετά οριζοντίως, ώστε να έχουμε 8 ίσια κομμάτια.
- Παίρνουμε από το μείγμα της φέτας ½ κ.σ. και το απλώνουμε στο κάτω μέρος του κάθε κομματιού.
- Διπλώνουμε προσεκτικά ένα σφιχτό ρολό και το τοποθετούμε με το τελείωμα του φύλλου να κοιτάζει προς τα κάτω στο ταψί.
- Επαναλαμβάνουμε για όλα τα φύλλα.
- Με το πινέλο, απλώνουμε λίγο αυγό και ψήνουμε τις φλογέρες για 20-25 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
|