Γαλατόπιτα
Με ψιλό σιμιγδάλι, ζάχαρη, κανέλα και τη μυρωδιά του λιωμένου πρόβειου βουτύρου Χωριό, κανείς δεν θα μείνει μόνο στο ένα κομμάτι.
608
Γαλατόπιτα

ΥΛΙΚΑ

1 λίτρο γάλα πλήρες 8 κ.τ.σ. σιμιγδάλι ψιλό 4 κ.τ.σ. λευκή ζάχαρη (κρυσταλλική) 4 αυγά 2 κ.τ.σ. Χωριό λιωμένο πρόβειο βούτυρο Ξύσμα από 1 λεμόνι 1 πρέζα βανίλια 1 κ.τ.σ. καστανή ζάχαρη ½ κ.τ.γ. τριμμένη κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, τη λευκή ζάχαρη σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να δέσουν.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα αυγά, το βούτυρο, το ξύσμα, τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά.
  3. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 175 C για 45 λεπτά.
  4. Βγάζουμε το ταψί και πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και την κανέλα. Ψήνουμε για 5 λεπτά ακόμα.