Γαλλικά κεκάκια (madeleines) με πορτοκάλι και κάρδαμο
Για τον καφέ μας το πρωί ή και το απόγευμα, πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη ή βουτηγμένα μέσα στο τσάι, τα βουτυρένια κεκάκια θα μας γίνουν αγαπημένη συνήθεια!
1012
Γαλλικά κεκάκια (madeleines) με πορτοκάλι και κάρδαμο

ΥΛΙΚΑ

85 γρ. βούτυρο αγελάδος Χωριό 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κ.γ. μπέικιν 65 γρ. ζάχαρη 2 αυγά 1 κ.σ. μέλι Ξύσμα 2 πορτοκαλιών 1 ½ κ.γ. κάρδαμο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τις ειδικές θήκες για Madeleines.
  2. Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C αέρα.
  3. Λιώνουμε το βούτυρο αγελάδος Χωριό.
  4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο (αφού έχει κρυώσει ελαφρώς) και το μέλι.
  5. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το ξύσμα, το αλεύρι και το κάρδαμο και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
  6. Μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες και ψήνουμε για 10’ περίπου.
  7. Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς και ξεφορμάρουμε.

Σημειώσεις:
Αν δεν έχουμε το ειδικό ταψάκι για τα κεκάκια, μπορούμε να ψήσουμε το μείγμα σε ταψάκι για μάφινς και να φτιάξουμε μικρά μάφινς. Σ’ αυτή την περίπτωση πιθανόν να χρειαστεί να αυξήσουμε λίγα λεπτά το χρόνο ψησίματος.