Γαρίδες καυτερές με ζυμαρικά και φρέσκια ντομάτα
Γαρίδες μαγειρεμένες σε πλούσια σάλτσα με φρέσκες ντομάτες, κόκκινο πιπέρι, κρεμμύδι, βασιλικό και ρίγανη, ιδανικές για Σαρακοστή και όχι μόνο!
204
Γαρίδες καυτερές με ζυμαρικά και φρέσκια ντομάτα

ΥΛΙΚΑ

226 γρ ζυμαρικά Linguine 2 κ.σ. Χωριό ελαιόλαδο Αειφόρο 1 ½ κ.σ. σκόρδο, πολτοποιημένο 450 γρ γαρίδες μεσαίου μεγέθους, καθαρισμένες ¾ κούπας κρεμμύδι, κομμένο σε κυβάκια 1 κ.γ. κόκκινο πιπέρι τριμμένο ½ κ.γ. βασιλικό φρέσκο ½ κ.γ. ρίγανη φρέσκια 2 κ.σ. ντοματοπελτέ 1 κ.σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού 1 ¾ κούπας πολτοποιημένες ντομάτες ¼ κ.γ. αλάτι 400 γρ. ντομάτες, κομμένες σε κύβους και στραγγισμένες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά βάσει των οδηγιών του πακέτου, παραλείποντας το αλάτι και μαγειρικά λίπη. Στραγγίζουμε καλά και τα διατηρούμε ζεστά.
  2. Ενώ μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά, ζεσταίνουμε 1 κ.σ. Χωριό ελαιόλαδο Αειφόρο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μεσαία-υψηλή φωτιά. Προσθέτουμε 1 ½ κ.γ. σκόρδου και τις γαρίδες και τσιγαρίζουμε για 3 λεπτά ή μέχρι να είναι οι γαρίδες έτοιμες. Αφαιρούμε το περιεχόμενο από το τηγάνι και το διατηρούμε ζεστό.
  3. Βάζουμε στο τηγάνι την υπολειπόμενη 1 κ.σ. Χωριό ελαιόλαδο Αειφόρο και το κρεμμύδι. Τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Ανακατεύοντας, προσθέτουμε το υπολειπόμενο σκόρδο, τον βασιλικό και την ρίγανη.
  4. Μαγειρεύουμε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας διαρκώς. Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ και τον χυμό λεμονιού, το αλάτι, το κόκκινο πιπέρι και τις ντομάτες (κύβους). Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά ή μέχρι να πήξει.
  5. Στο μείγμα αυτό προσθέτουμε τις γαρίδες και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ή μέχρι να έχει ζεσταθεί ομοιόμορφα όλο το φαγητό.
  6. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά και  περιχύνουμε τη σάλτσα με τις γαρίδες πάνω από τα ζυμαρικά.

Σημειώσεις: Μπορούμε να μειώσουμε ή να αυξήσουμε το κόκκινο πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσουμε γαρίδες μεσαίου μεγέθους.