ΥΛΙΚΑ 1 κ.σ. Χωριό ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία 1 κ.σ. σκόρδο, ψιλοκομμένο 1 φλ. βολβό μάραθου (φινόκιο), ψιλοκομμένο 1/2 φλ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 κ.γ. ρίγανη 1 φλ. ντομάτα, ψιλοκομμένη 3/4 φλ. ζωμό κότας, ανάλατο 1 κονσέρβα (400 γρ.) φασόλια, ξεπλυμένα και στραγγισμένα 1 δαφνόφυλλο 230 γρ γαρίδες, καθαρισμένες 2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο 1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι 1/4 φλ. φέτα Χωριό, τριμμένη | | ΕΚΤΕΛΕΣΗ- Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το σκόρδο και σοτάρουμε για 30 δευτερόλεπτα.
- Προσθέτουμε το μάραθο, το κρεμμύδι, τη ρίγανη και σοτάρουμε για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε την ντομάτα και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.
- Βάζουμε και το ζωμό κότας, τα φασόλια και το δαφνόφυλλο, χαμηλώνουμε τη φωτιά, καλύπτουμε με το καπάκι και αφήνουμε για 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις γαρίδες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα άλλα 2 λεπτά, μέχρι να γίνουν οι γαρίδες.
- Αφαιρούμε το δαφνόφυλλο, προσθέτουμε τον μαϊντανό και το πιπέρι και πασπαλίζουμε με τη φέτα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
|