Γαρίδες με φασόλια και φέτα σε σάλτσα ντομάτας
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος δημιουργεί με υλικά της μεσογειακής κουζίνας και φέτα και ελαιόλαδο Χωριό! Απολαυστική συνταγή!
252
Γαρίδες με φασόλια και φέτα σε σάλτσα ντομάτας

ΥΛΙΚΑ

1 κ.σ. Χωριό ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία 1 κ.σ. σκόρδο, ψιλοκομμένο 1 φλ. βολβό μάραθου (φινόκιο), ψιλοκομμένο 1/2 φλ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 κ.γ. ρίγανη 1 φλ. ντομάτα, ψιλοκομμένη 3/4 φλ. ζωμό κότας, ανάλατο 1 κονσέρβα (400 γρ.) φασόλια, ξεπλυμένα και στραγγισμένα 1 δαφνόφυλλο 230 γρ γαρίδες, καθαρισμένες 2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο 1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι 1/4 φλ. φέτα Χωριό, τριμμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  2. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το σκόρδο και σοτάρουμε για 30 δευτερόλεπτα.
  3. Προσθέτουμε το μάραθο, το κρεμμύδι, τη ρίγανη και σοτάρουμε για 5 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε την ντομάτα και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.
  5. Βάζουμε και το ζωμό κότας, τα φασόλια και το δαφνόφυλλο, χαμηλώνουμε τη φωτιά, καλύπτουμε με το καπάκι και αφήνουμε για 10 λεπτά.
  6. Προσθέτουμε τις γαρίδες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα άλλα 2 λεπτά, μέχρι να γίνουν οι γαρίδες.
  7. Αφαιρούμε το δαφνόφυλλο, προσθέτουμε τον μαϊντανό και το πιπέρι και πασπαλίζουμε με τη φέτα.
  8. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.