Γιαννιώτικο αρνάκι γιουβέτσι
Αχνιστό Γιαννιώτικο αρνάκι γιουβέτσι, με πλούσια δεμένη σάλτσα να αγκαλιάζει το κριθαράκι ή τις χυλοπίτες. Εύκολο και πεντανόστιμο!
1006
Γιαννιώτικο αρνάκι γιουβέτσι

ΥΛΙΚΑ

1 ½ κιλό αρνάκι 1 μέτριο κρεμμύδι ½ φλιτζάνι του τσαγιού Χωριό Ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές 4 φλιτζάνια του τσαγιού χυμό ντομάτας 4 φλιτζάνια του τσαγιού κριθαράκι ή χυλοπίτες 6 σκελίδες σκόρδο αλάτι, πιπέρι Χωριό γραβιέρα Γλυκιά ή βιολογική ή Ώριμη, τριμμένη (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένουμε το κρέας, το κόβουμε σε μερίδες, το αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε σε αντικολλητικό ταψί.
  2. Τρίβουμε στον τρίφτη ένα κρεμμύδι και το βάζουμε κι αυτό στο ταψί μαζί με το Χωριό Ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές, το σκόρδο τριμμένο και το χυμό ντομάτας.
  3. Προσθέτουμε το ανάλογο νερό και το βάζουμε στο φούρνο.
  4. Μετά από 1 ½ ώρα περίπου, όταν το κρέας μαλακώσει καλά, προσθέτουμε 12 φλιτζάνια του τσαγιού νερό (αν χρησιμοποιήσουμε χυλοπίτες θα βάλουμε 8 φλιτζάνια του τσαγιού νερό).
  5. Όταν το νερό βράσει, ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε ελαφρά, αρκετά συχνά τα 3 πρώτα λεπτά.
  6. Μετά από 10 περίπου λεπτά το φαγητό είναι έτοιμο.
  7. Ραίνουμε με Χωριό γραβιέρα τριμμένη (προαιρετικά).