Χυλοπιτάκι πικάντικο
Πικάντικο χυλοπιτάκι κοκκινιστό με καυτερές πιπεριές και σκόρδο. Σε αυτή την παραδοσιακή συνταγή, ταιριάζει τέλεια η φέτα Χωριό!
152
Χυλοπιτάκι πικάντικο

ΥΛΙΚΑ

250 γρ χυλοπιτάκι 3 μικρές κόκκινες καυτερές πιπεριές ψιλοκομμένες 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 1 κ.τ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό 2 μέτριες ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες 1 κ.τ.σ. πελτές ντομάτας 1 κ.τ.σ. Χωριό Βούτυρο Αγελάδος 2 κ.τ.σ. Χωριό ελαιόλαδο Κορωνέικη Ποικιλία Αλάτι-πιπέρι 100 γρ Χωριό φέτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βράζουμε το χυλοπιτάκι για 8 λεπτά. Πριν το σουρώσουμε, κρατάμε 1 κούπα νερό.
  2. Στην ίδια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, σωτάρουμε τις πιπεριές, το σκόρδο και τον πελτέ για 1 λεπτό.
  3. Προσθέτουμε τις ντομάτες και το νερό από τις χυλοπίτες και βράζουμε για 3 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε το χυλοπιτάκι, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε μέχρι να δέσουν (όχι να στεγνώσουν), και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  5. Ρίχνουμε τη φέτα, τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.