Χοιρινός γύρος στο φούρνο με πικάντικη σάλτσα ντομάτας και σκορδοπίπερο
Μια υπέροχη συνταγή από τη Ντίνα Νικολάου που θα εντυπωσιάσει την παρέα και την οικογένεια! Μυρωδάτος πικάντικος γύρος σπιτικός, ψημένος στο φούρνο!
906
Χοιρινός γύρος στο φούρνο με πικάντικη σάλτσα ντομάτας και σκορδοπίπερο

ΥΛΙΚΑ Για το γύρο

400 γρ. πανσέτες λεπτοκομμένες 400 γρ. μπούτι χοιρινό σε λεπτές φέτες

ΥΛΙΚΑ Για τη σάλτσα

2 κρεμμύδια, καθαρισμένα 1 κουτ.σούπας σκορδοπίπερο 1 κουτ. γλυκού πάπρικα 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας ½ φλιτζ. Χωριό ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές 1 κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή 1 κουτ. γλυκού θυμάρι, ξερό αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε σε ένα μούλτι τα κρεμμύδια και το Χωριό ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές. Τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν κρέμα. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα βαθύ σκεύος και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  3. Στρώνουμε σε επιφάνεια κοπής ένα αντικολλητικό χαρτί και πάνω σε αυτό απλώνουμε τις λεπτές φέτες χοιρινού (μπούτι και πανσέτα) και τις αλείφουμε με τη σάλτσα.
  4. Βάζουμε τη μια φέτα πάνω στην άλλη και τυλίγουμε σε ρολό με τη βοήθεια του χαρτιού. Δένουμε σφιχτά το ρολό με σπάγγο μαγειρικής.
  5. Βάζουμε το ρολό στο φούρνο και ψήνουμε για 1½ ώρα.
  6. Όταν το ρολό είναι έτοιμο το αποσύρουμε από το φούρνο, το ξετυλίγουμε από το χαρτί και το κόβουμε με ηλεκτρικό μαχαίρι ή με ένα μεγάλο κοφτερό μαχαίρι σε λεπτές λωρίδες.

 

Μία συνταγή της chef Ντίνας Νικολάου για την εκπομπή «Ένα τραπέζι Ελλάδα» – Επεισόδιο «Κεφαλονιά». Δείτε το βίντεο της συνταγής μέσω ΣΚΑΙ web TV (video on demand).