Χοχλιοί μπουμπουριστοί
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Χοχλιοί μπουμπουριστοί

Χοχλιοί Κρητικοί με Χωριό ελαιόλαδο βιολογικό και κόκκινο κρασί. Ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό πιάτο! Δοκιμάστε το!

158
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε τα σαλιγκάρια σε µία λεκάνη µε νερό και τα αφήνουμε μέχρι να βγάλουν έξω τα κεφάλια τους (για τουλάχιστον μισή ώρα).
  2. Πλένουμε και καθαρίζουμε πολύ καλά τους χοχλιούς, αφαιρώντας τις μεμβράνες που υπάρχουν στο στόμιό τους και το κέλυφος.
  3. Σκορπίζουμε το μισό αλάτι στον πάτο ενός τηγανιού, όπου τοποθετούμε τους χοχλιούς με το στόμιό τους προς τα κάτω.
  4. Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά και σιγοψήνουμε χωρίς να προσθέσουμε λάδι ή νερό για 5 λεπτά.
  5. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε να ψηθούν για άλλα 5 λεπτά.
  6. Τους ανακατεύουμε με ένα πιρούνι, προσθέτουμε το ξίδι, το υπόλοιπο αλάτι, το δεντρολίβανο, το πιπέρι, ανακατεύουμε µια φορά και µετά από 2 λεπτά σβήνουμε µε κρασί.
  7. Τους σκεπάζουμε και αφήνουμε να πάρουν μια ακόμη βράση, και τους κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  8. Σερβίρονται ζεστοί μαζί με τη σάλτσα τους.

 

ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.

    ΥΛΙΚΑ

    20-25 χοντροί χοχλιοί 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού Χωριό ελαιόλαδο Βιολογικό 1 κοφτή κουταλιά της σούπας αλάτι 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού κόκκινο ξίδι ΤΟΠ 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού κόκκινο κρασί 1 κλωναράκι δεντρολίβανο

    σχετικές συνταγές

    ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

    Το μενού της εβδομάδας

    Η ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ

    ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ