Καλτσούνια Σύμης γεμιστά με κατσικίσιο τυρί
Μια λαχταριστή συνταγή από τη Σύμη για αφράτα και γευστικά καλτσούνια γεμιστά με κατσικίσιο, ζάχαρη άχνη και μαϊντανό. Απολαύστε τα!
306
Καλτσούνια Σύμης γεμιστά με κατσικίσιο τυρί

ΥΛΙΚΑ Για τη ζύμη

500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 200 γρ Χωριό soft με ελληνικό γιαούρτι 2 αυγά 2 γρ φρεσκοτριμμένο πιπέρι 3 γρ αλάτι Κρύο νερό (όσο χρειαστεί για να έχουμε μία σφιχτή εύπλαστη ζύμη)

ΥΛΙΚΑ Για τη γέμιση με τυρί

500 γρ τυρί κρέμα ή κατσικίσιο τυρί 2 αυγά χτυπημένα 20 γρ ζάχαρη άχνη 3 γρ αλάτι 15 γρ ψιλοκομμένος μαϊντανός

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζύμη

  1. Χτυπάμε το Χωριό soft με ελληνικό γιαούρτι με τα αυγά, το πιπέρι και το αλάτι.
  2. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνουμε.
  3. Προσθέτουμε λίγο νερό εάν αυτό είναι απαραίτητο.
  4. Ανοίγουμε τη ζύμη σε σχήμα μπάλας και την σκεπάζουμε με μία υγρή πετσέτα. Την αφήνουμε στο ψυγείο για 45 λεπτά περίπου.

Γέμιση

  1. Ανακατεύουμε το τυρί με τα χτυπημένα αυγά και το αλάτι.
  2. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Σύνθεση

  1. Κόβουμε σε μικρά μπαλάκια τη ζύμη μας και τα ανοίγουμε σε 15 εκατοστά περίπου διάμετρο και 4 εκατοστά πάχος.
  2. Τοποθετούμε μία κουταλιά από τη ζύμη στο κέντρο και βρέχουμε τις άκρες της ζύμης με λίγο νερό.
  3. Διπλώνουμε τις άκρες της ζύμης με μία οδοντογλυφίδα και δημιουργούμε μικρές πιέτες γύρω από τη γέμιση.
  4. Χτυπάμε ένα κρόκο αυγού με λίγο γάλα και γυαλίζουμε τη ζύμη μας.
  5. Τοποθετούμε τα σκαλτσούνια μας σε ένα βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.