Κατσικάκι μαριναρισμένο στο φούρνο
Σκόρδο, μυρωδικά, κρασί και Χωριό Ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές μπερδεύτηκαν με κατσικάκι και μπήκαν στο φούρνο. Αποτέλεσμα, μια υπέροχη τοπική συνταγή!
454
Κατσικάκι μαριναρισμένο στο φούρνο

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό κατσικίσιο κρέας ψαχνό ½  φλιτζάνι του τσαγιού λευκό ξηρό κρασί ½  φλιτζάνι του τσαγιού χυμό λεμονιού 2 σκελίδες σκόρδο 2 κουταλιές της σούπας δεντρολίβανο 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη 3 κουταλιές της σούπας Χωριό Ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές ξύσμα από μισό λεμόνι αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόβουμε το κρέας σε 4 μερίδες, το πλένουμε και το βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ.
  2. Το πασπαλίζουμε με το αλάτι, το πιπέρι, το δεντρολίβανο, τη ρίγανη, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το κρασί, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.
  3. Σκεπάζουμε το σκεύος με μια μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο, για να μαριναριστεί, για περίπου 5 με 6 ώρες. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα  ανακατεύουμε το κρέας έτσι ώστε να μαριναριστεί όσο το δυνατόν πιο ομοιόμορφα.
  4. Βάζουμε το κρέας, μαζί με τη μαρινάδα του σε ταψί. Προσθέτουμε το Χωριό Ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 40 με 45 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθεί καλά το κρέας.

Προσοχή: Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε νερό (δεν θέλουμε να εξατμιστεί τελείως η σάλτσα).