Κατσικίσιο ρολό με θυμαρίσιο πέστο και γραβιέρα
Ένα κατσικίσιο ρολό με μίγμα μπάρμπεκιου, γραβιέρα μακράς ωρίμανσης Χωριό, πέστο θυμαριού, αλειμμένο με μουστάρδα. Ψήνουμε στη γάστρα και απολαμβάνουμε!
1106
Κατσικίσιο ρολό με θυμαρίσιο πέστο και γραβιέρα

ΥΛΙΚΑ

1 ξεκοκαλισμένο κατσικίσιο μπούτι, περίπου 2 κιλά χωρίς το κόκαλο (ζητάμε από τον χασάπη 2-3 μέρες πριν να το ξεκοκαλίσει και να το ανοίξει σε λεπτό, πλατύ ενιαίο κομμάτι) 1 κουτ. γλυκού μείγμα μπάρμπεκιου 2 κουτ. σούπας μουστάρδα, απαλή αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΥΛΙΚΑ Για το πέστο θυμαριού

50 γρ. Χωριό Μαργαρίνη με ελληνικό γιαούρτι (κομμένη σε κύβους) 200 γρ. Γραβιέρα Χωριό μακράς ωρίμανσης  (τριμμένη) 3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες 4 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο 1 σφηνάκι τσίπουρο 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη 1 φλιτζ. ασπρισμένα αμύγδαλα ½ φλιτζ. Χωριό ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για το πέστο: Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά και τα πολτοποιούμε μέχρι να φτιάξουμε μια πάστα όσο γίνεται πιο λεία. Την αφήνουμε στην άκρη.
  2. Για το ρολό: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC. Ανοίγουμε το κρέας σε μια επίπεδη επιφάνεια και το πασπαλίζουμε και στις δύο πλευρές με το μίγμα μπάρμπεκιου. Aπλώνουμε στην επιφάνειά του το πέστο και τυλίγουμε το κρέας σε σφικτό ρολό. Το δένουμε πυκνά με σπάγκο μαγειρικής.
  3. Μεταφέρουμε το ρολό στη γάστρα και το αλείφουμε με τη μουστάρδα. Κλείνουμε τη γάστρα με το καπάκι της και τη μεταφέρουμε στο φούρνο. Ψήνουμε για 1½ ώρα.
  4. Βγάζουμε το καπάκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.

 

Μία συνταγή της chef Ντίνας Νικολάου για την εκπομπή «Ένα τραπέζι Ελλάδα» – Επεισόδιο «Λάρισα». Δείτε το βίντεο της συνταγής μέσω ΣΚΑΙ web TV (video on demand).