Κέικ λεμονιού με γιαούρτι
Λεμόνι, ξύσμα λεμονιού, γιαούρτι, Χωριό βούτυρο Κερκύρας για ένα υπέροχο κέικ από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο
5012
Κέικ λεμονιού με γιαούρτι

ΥΛΙΚΑ

3 κούπες αλεύρι 1 κ.γ. baking soda ¼ κ.γ. αλάτι 6 αυγά 2 κούπες ζάχαρη 1 κούπα Χωριό βούτυρο τ. Κερκύρας (μαλακό, σε θερμοκρασία δωματίου) 2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού 2 κ.σ. χυμός λεμονιού 1 κούπα γιαούρτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175C. Λαδώνουμε μια φόρμα για κέικ.
  2. Ανακατεύουμε το αλεύρι, την baking soda, το αλάτι και τα περνάμε από κόσκινο. Αφήνουμε στην άκρη.
  3. Χωρίζουμε τους κρόκους και τα ασπράδια των αβγών. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να μαλακώσουν οι κορυφές της κρέμας. Προσθέτουμε σταδιακά ½ κούπα ζάχαρη, μέχρι οι κορυφές να γίνουν πιο πηχτές και γυαλιστερές. Αφήνουμε στην άκρη.
  4. Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο τ. Κερκύρας, 1 ½ κούπα ζάχαρη, τους κρόκους, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό λεμονιού μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το μείγμα από το αλεύρι και το γιαούρτι, με εναλλαγές.
  5. Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα και το μείγμα με τα ασπράδια και βάζουμε όλο το μείγμα μέσα στη φόρμα του κέικ.
  6. Ψήνουμε στους 175C για 50-60 λεπτά. Όταν ψηθεί, αφήνουμε να κρυώσει σε μια σχάρα για 10 λεπτά.