Κέικ μαρμπρέ με βούτυρο αγελάδος Χωριό
Φανταστικό κέικ όπως εκείνο των παιδικών μας χρόνων! Με πλούσιο βούτυρο αγελάδος και πλούσια σοκολάτα, η γεύση του θα σας συναρπάσει!
5012
Κέικ μαρμπρέ με βούτυρο αγελάδος Χωριό

ΥΛΙΚΑ

180 gr. Χωριό βούτυρο Αγελάδος 280 gr. αλεύρι φαρινάπ 250 gr. ζάχαρη 30 gr. κακάο 180 ml. γάλα 3 αυγά 1 κάψουλα βανιλλίνης 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 3 κουταλιές της σούπας κονιάκ 1 πορτοκάλι 1 λεμόνι 2 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 C.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ, στο φτερό, το βούτυρο, για να μαλακώσει και να αφρατέψει.
  3. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε 5’ το χτύπημα. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.
  4. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ, προσθέτουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι και το λεμόνι, την βανιλλίνη, το baking powder και το αλάτι.
  5. Τέλος, προσθέτουμε αλεύρι εναλλάξ με το το γάλα, στο οποίο προσθέτουμε το κονιάκ.
  6. Σε καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από τη ζύμη.
  7. Με την υπόλοιπη ζύμη ετοιμάζουμε το σοκολατένιο μείγμα: Προσθέτουμε το κακάο και το σπορέλαιο, ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί και τη ρίχνουμε μέσα στην φόρμα, επάνω από την λευκή ζύμη.
  8. Αφήνουμε 2-3 λεπτά και ψήνουμε το κέικ για περίπου 50 λεπτά στους 175 C και ξεφορμάρουμε.
  9. Όσο το κέικ μένει, γίνεται ακόμη πιο νόστιμο!

Tip:
Αν θέλουμε, μπορούμε στο σοκολατένιο μείγμα να προσθέσουμε καρυδόψιχα ή κανέλα.