150 γραμ. σοκολάτα 60-70% περιεκτικότητα σε κακάο (ψιλοκομμένη) 225 γραμ. Χωριό βούτυρο αγελάδος πακέτο 225 γραμ. ζάχαρη 4 μεγάλα αυγά 2 πρέζες κανέλα 2 βανίλιες 100 γραμ. αμύγδαλο ή καρύδι τριμμένο 100 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ 1 πρέζα αλάτι βούτυρο και κακάο για τη φόρμα ΥΛΙΚΑ Για την επικάλυψη200 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά 50 γραμ. Χωριό βούτυρο αγελάδος πακέτο 2 κουταλιές μέλι 200 γραμ. σοκολάτα 70% περιεκτικότητα σε κακάο καρούλια σοκολάτας για το τελείωμα | ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την επικάλυψη Σε αυτό το κέικ υπάρχουν δύο εναλλακτικές: να το ολοκληρώσετε βάζοντάς του την επικάλυψη ή να το αχνίσετε με ζάχαρη άχνη. Η επιλογή δική σας, αφού και οι δύο εκδοχές είναι υπέροχες. Πηγή: Η συνταγή βρίσκεται αναρτημένη και στο site της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου. |