Κέικ σοκολάτας
Ένα λαχταριστό κέικ, ιδανικό για πρωινό και απογευματινό σνακ για μικρούς και μεγάλους. Χρησιμοποιούμε Χωριό βιολογικό βούτυρο αγελάδος.
4510
Κέικ σοκολάτας

ΥΛΙΚΑ

4 αυγά 450 γρ. ζάχαρη Ξύσμα από 1 μεγάλο πορτοκάλι 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ 250 ml γάλα φρέσκο 250 γρ. Χωριό Βιολογικό Βούτυρο Αγελάδος 20 γρ. Κακάο κοσκινισμένο σε σουρωτήρι Ελάχιστο αλάτι

ΥΛΙΚΑ Για το γλάσο

200 γρ. κουβερτούρα τριμμένη ή ψιλοκομμένη 1 κρόκο αυγού 80 γρ. ζάχαρη άχνη 15 γρ. Χωριό Βιολογικό Βούτυρο Αγελάδος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη. Προσθέτετε το Χωριό Βιολογικό Βούτυρο Αγελάδος, το γάλα και τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη. Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για λίγο.
  2. Βουτυρώνετε μια φόρμα για κέικ και αδειάζετε μέσα τη ζύμη . Προσέχετε να μην ξεπεράσει η στάθμη της ζύμης τα 2/3 του ύψους της φόρμας.
  3. Ψήνετε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για περίπου 45-50 λεπτά.
  4. Το αφήνετε να κρυώσει και ετοιμάζετε το γλάσο.
  5. Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Την ανακατεύετε με ξύλινο κουτάλι και την αφήνετε να γίνει χλιαρή.
  6. Προσθέτετε το Χωριό Βιολογικό Βούτυρο Αγελάδος το αναμειγνύετε και τέλος ρίχνετε και την ζάχαρη.
  7. Ρίχνετε τον κρόκο του αβγού και ανακατεύετε γρήγορα για να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
  8. Ξεφορμάρετε το κέικ πάνω σε μια λαδόκολα . Το αλείφετε, με την βοήθεια μιας σπάτουλας, με το γλάσο σοκολάτας και το αφήνετε στο ψυγείο για μισή ώρα πριν το σερβίρετε.