ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.
- Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά ένα σκεύος για κέικ διαμέτρου 21 εκ.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
- Προσθέτουμε το γάλα, το ξύσμα λεμονιού και τη βανίλια.
- Χτυπάμε το Χωριό βούτυρο αγελάδος και τη ζάχαρη με ένα μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει αφράτο, για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
- Σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε το αλεύρι σε 3 δόσεις, εναλλάσσοντας με το μείγμα γάλακτος, ξεκινώντας και τελειώνοντας με το μείγμα αλευριού.
- Βάζουμε το μείγμα στο σκεύος και ισιώνουμε την επιφάνεια.
- Ψήνουμε για 35-40 λεπτά, μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.
- Αφήνουμε στο ταψί για 10 λεπτά.
- Για το γλάσο: Χτυπάμε τη ζάχαρη άχνη με χυμό λεμονιού μέχρι να γίνει λείο.
- Βάζουμε το κέικ σε μια σχάρα και περιχύνουμε με το γλάσο.
- Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
Η συνταγή βρίσκεται δημοσιευμένη και στο site του Δημήτρη Σκαρμούτσου.