Κερκυραϊκό Ψάρι Μπιάνκο (με σκόρδο στην κατσαρόλα)
Φιλέτο ή ολόκληρο λευκόσαρκο ψάρι σε μια αγαπημένη συνταγή από την Κέρκυρα με σκόρδο, κρεμμύδι, πατάτες και Χωριό ελαιόλαδο Βιολογικό.
404
Κερκυραϊκό Ψάρι Μπιάνκο

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό άσπρο λευκόσαρκο ψάρι (φιλέτο ή ολόκληρο) ½ φλιτζάνι του τσαγιού Χωριό ελαιόλαδο Βιολογικό 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 3 φλιτζάνια του τσαγιού νερό αλάτι, πιπέρι μαύρο μπόλικο 2 μεγάλες πατάτες κομμένες φέτες χυμός 2 λεμονιών

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Παίρνουμε το ψάρι και, αφού το καθαρίσουμε καλά, το κόβουμε σε μερίδες.
  2. Σε χαμηλή κατσαρόλα βάζουμε τις πατάτες, το κρεμμύδι και το λάδι και τα τσιγαρίζουμε ελαφρά. Τα σκεπάζουμε με χλιαρό νερό, ρίχνουμε πιπέρι μαύρο και βράζουμε για περίπου 10 λεπτά με κλειστό καπάκι.
  3. Μόλις οι πατάτες αρχίζουν να μαλακώνουν, βάζουμε το σκόρδο, το ψάρι, αλατίζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για ακόμα 15-20 λεπτά περίπου.
  4. Κάθε λίγο κουνάμε την κατσαρόλα. Δεν ανακατεύουμε για να μην χαλάσει το ψάρι. Προσθέτουμε χλιαρό νερό αν χρειάζεται, ώστε το φαγητό να μείνει με λίγο ζουμί αλλά όχι με νερά.
  5. Σβήνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το λεμόνι και κουνάμε την κατσαρόλα.