Κυδώνια στο φούρνο
Κυδώνια στο φούρνο αρωματισμένα με κονιάκ, κρασί, γαρύφαλλα και κανέλα. Ένα υπέροχο επιδόρπιο γεμάτο παράδοση.
706
Κυδώνια στο φούρνο

ΥΛΙΚΑ

5 κιλά κυδώνια ξεφλουδισμένα και κομμένα στη μέση 2 κιλά ζάχαρη 1 λίτρο γλυκό κόκκινο κρασί 1 φλιτζάνι του τσαγιού κονιάκ 8 γαρύφαλλα καρφάκια 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα χυμός από 2 λεμόνια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καθαρίζουμε τα κυδώνια από τη φλούδα τους, τα κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τους σπόρους και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό μέσα στο οποίο έχουμε ρίξει το χυμό λεμονιού.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.
  3. Στραγγίζουμε τα κυδώνια και τα απλώνουμε σε ένα πυρέξ.
  4. Σε καθένα από αυτά βάζουμε (καρφώνουμε) ένα γαρύφαλλο.
  5. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα.
  6. Περιχύνουμε τα κυδώνια με το κρασί και το κονιάκ και τα σκεπάζουμε καλά με ένα αλουμινόχαρτο.
  7. Ψήνουμε στους 180C για περίπου 1 ώρα.
  8. Στη συνέχεια, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τα αφήνουμε για ακόμα 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
  9. Τα σερβίρουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με τη σάλτσα τους.