Στον κάδο του μίξερ και σε χαμηλή ταχύτητα χτυπάμε το Χωριό soft με ελληνικό γιαούρτι, τη ζάχαρη και τον χυμό του πορτοκαλιού μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Κοσκινίζουμε στο μείγμα το αλεύρι λίγο-λίγο για να το αφομοιώσει και προσθέτουμε το μπέικιν.
Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε στο μείγμα χλιαρό νερό όσο πάρει, μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη, η οποία να μην κολλά στα χέρια.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη το ζυμάρι και το αφήνουμε για μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Τρόπος παρασκευής γέμισης
Ψιλοκόβουμε την καρυδόψιχα και την αμυγδαλόψιχα σε ένα πολυκοπτικό ή στο μπλέντερ.
Αναμιγνύουμε σε ένα σκεύος τους ξηρούς καρπούς, τα μπαχαρικά, το ξύσμα του λεμονιού και το λιωμένο Χωριό soft με ελληνικό γιαούρτι κι ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Σε ένα μπολάκι διαλύουμε το μέλι στο καυτό νερό και το προσθέτουμε στο μείγμα της γέμισης.
Ομογενοποιούμε.
Σύνθεση γλυκού
Ανοίγουμε με έναν πλάστη τη ζύμη.
Με ένα στρογγυλό κουπ πατ, κόβουμε κομμάτια από τη ζύμη.
Τα γεμίζουμε με μια κουταλιά από τη γέμιση και τα κλείνουμε, σαν μαντιλάκι η μισοφέγγαρα.
Τοποθετούμε τα γλυκά μας σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 30′ περίπου.
Τελείωμα με ράντισμα και πασπάλισμα
Βγάζουμε τα γλυκά από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Τα ραντίζουμε με ανθόνερο και τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
125 γρ Χωριό soft με ελληνικό γιαούρτι120 γρ ζάχαρη80 γρ χυμός πορτοκαλιού1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις5 γρ μπέικιν πάουντερ αραιωμένο σε χλιαρό νερό
Για τη γέμιση
100 γρ ψιλοκομμένα καρύδια150 γρ ψιλοκομμένα ωμά αμύγδαλα2 γρ σκόνη κανέλα2 γρ γαρίφαλο τρίμμαξύσμα από 2 λεμόνια30 γρ Χωριό soft με ελληνικό γιαούρτι80 γρ μέλιλίγο καυτό νερόανθόνερο (για το ράντισμα)άχνη ζάχαρη (για το πασπάλισμα)
Τα cookies χρησιμοποιούνται από τους δικτυακούς τόπους
για να κάνουν την εμπειρία του χρήστη πιο αποτελεσματική.
Αναγκαία
Τα απαραίτητα cookies βοηθούν στο να γίνει χρηστική μία ιστοσελίδα, επιτρέποντας βασικές
λειτουργίες όπως την πλοήγηση και την πρόσβαση σε ασφαλείς περιοχές της ιστοσελίδας. Η ιστοσελίδα δεν μπορεί
να λειτουργήσει σωστά χωρίς αυτά τα cookies.
Προτιμήσεις
Τα cookies προτίμησης επιτρέπουν σε μια ιστοσελίδα να θυμάται
πληροφορίες που αλλάζουν τον τρόπο που συμπεριφέρεται η ιστοσελίδα ή την εμφάνισή της,
όπως την προτιμώμενη γλώσσα ή την περιοχή στην οποία βρίσκεστε
Στατιστικά
Τα Cookies στατιστικών βοηθούν τους ιδιοκτήτες ιστοχώρου να κατανοήσουν πώς αλληλεπιδρούν
οι επισκέπτες με τις σελίδες συλλέγοντας και αναφέροντας πληροφορίες ανώνυμα.
Εμπορικής προώθησης
Τα cookies Εμπορικής Προώθησης χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση των επισκεπτών
στους ιστότοπους. Η πρόθεση είναι να εμφανίσουμε διαφημίσεις που είναι σχετικές και ελκυστικές για τους
χρήστες και ως εκ τούτου πιο πολύτιμες για τρίτους εκδότες και διαφημιστές.
OK
Η ιστοσελίδα www.minervahorio.gr χρησιμοποιεί cookies για διάφορους σκοπούς. Για να μάθετε περισσότερα για τα cookies κάντε κλικ εδώ. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις προτιμήσεις των cookies σας κάνοντας κλικ εδώ. Παρακαλώ επιλέξτε αν συμφωνείτε με τη χρήση των cookies:
Pingback: Κυκλαδίτικα γλυκά κεράσματα – Vlahasnews.gr