Κίτρινο ριζότο με κρόκο Κοζάνης και τριμμένα τυριά
Το ριζότο μας αρέσει πολύ, ειδικά όταν φτιάχνεται με Χωριό γραβιέρα και με ένα τόσο ιδιαίτερο υλικό όσο ο κρόκος Κοζάνης.
152
Κίτρινο ριζότο με κρόκο Κοζάνης και τριμμένα τυριά

ΥΛΙΚΑ

3 φλιτζάνια του εσπρέσσο ρύζι γλασέ 1 μικρό καρότο (χοντροτριμμένο) 10 φλιτζάνια του εσπρέσσο κοτόζουμο ½ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 2 κ.σ. Χωριό ελαιόλαδο Βιολογικό 1 κ.γ. Χωριό Soft με φρέσκο βούτυρο αγελάδος ανάλατο 15-18 ίνες κρόκου Κοζάνης (σαφράν) 1 κ.σ. Χωριό γραβιέρα Ώριμη, τριμμένη 1 κ.γ. χυμό λεμόνι Αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι για 1 λεπτό.
  2. Κατόπιν, προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το κοτόζουμο, το σαφράν, το καρότο, το αλατοπίπερο και βράζουμε μέχρι να χυλώσει.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά και δένουμε με το βούτυρο, τη γραβιέρα και το χυμό λεμονιού.
  5. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε σε πιάτα.