ΥΛΙΚΑ 3 φλιτζάνια του εσπρέσσο ρύζι γλασέ 1 μικρό καρότο (χοντροτριμμένο) 10 φλιτζάνια του εσπρέσσο κοτόζουμο ½ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 2 κ.σ. Χωριό ελαιόλαδο Βιολογικό 1 κ.γ. Χωριό Soft με φρέσκο βούτυρο αγελάδος ανάλατο 15-18 ίνες κρόκου Κοζάνης (σαφράν) 1 κ.σ. Χωριό γραβιέρα Ώριμη, τριμμένη 1 κ.γ. χυμό λεμόνι Αλάτι-πιπέρι | | ΕΚΤΕΛΕΣΗ- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι για 1 λεπτό.
- Κατόπιν, προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε το κοτόζουμο, το σαφράν, το καρότο, το αλατοπίπερο και βράζουμε μέχρι να χυλώσει.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και δένουμε με το βούτυρο, τη γραβιέρα και το χυμό λεμονιού.
- Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε σε πιάτα.
|