Κοκκινιστά τυροκεφτεδάκια με γραβιέρα
Χωριό γραβιέρα ώριμη, σκόρδο, μυρωδικά για τα υπέροχα κεφτεδάκια βουτηγμένα σε πλούσια κατακόκκινη σάλτσα! Του Δημήτρη Σκαρμούτσου.
304
Κοκκινιστά τυροκεφτεδάκια με γραβιέρα

ΥΛΙΚΑ Για τη σάλτσα

3 κ.σ. Χωριό ελαιόλαδο Κλασικό 1 μικρό κρεμμύδι, καθαρισμένο και τεμαχισμένο 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες 1 μεγάλη κονσέρβα ντομάτα κονκασέ 1/4 φλ βασιλικός, κομμένος θαλασσινό αλάτι πιπέρι νιφάδες κόκκινου πιπεριού (προαιρετικά)

ΥΛΙΚΑ Για τα τυροκεφτεδάκια

250 γρ Χωριό γραβιέρα ώριμη 200 γρ ψωμί ξερό χωρίς κόρα 1 σκελίδα σκόρδο 5 μεγάλα αβγά 1/4 φλ φύλλα μαϊντανού μια πρέζα μαύρο πιπέρι, τριμμένο παρμεζάνα, τριμμένη για το γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για τη σάλτσα: Ζεσταίνουμε το Χωριό ελαιόλαδο Κλασικό σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να μαλακώσει για 4 περίπου λεπτά – μετά προσθέτουμε το σκόρδο για άλλα 2 περίπου λεπτά.
  3. Βάζουμε τις ντομάτες και το βασιλικό, ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε (εδώ βάζουμε και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού αν θέλουμε).
  4. Βράζουμε τη σάλτσα και χαμηλώνουμε τη φωτιά για να σιγομαγειρευτεί για 20 λεπτά.
  5. Μετά από τα 20 λεπτά προσθέτουμε 1 φλ νερό και ανακατεύουμε καλά.
  6. Για τα κεφτεδάκια: Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε το ψωμί και το σκόρδο.
  7. Βάζουμε τη Χωριό γραβιέρα Ώριμη και το μαϊντανό και χτυπάμε λίγο να ενοποιηθούν.
  8. Αδειάζουμε το μείγμα αυτό του ψωμιού σε ένα μπολ και προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά μέχρι το μείγμα να είναι αρκετά νωπό αλλά να πλάθεται εύκολα.
  9. Πλάθουμε κεφτεδάκια και τα βάζουμε προσεκτικά μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.
  10. Σιγομαγειρεύουμε τα κεφτεδάκια για 15 λεπτά και τα γυρίζουμε από την άλλη συνεχίζοντας για άλλα 10 λεπτά, προσθέτοντας νερό αν η σάλτσα πήζει πολύ.
  11. Σερβίρουμε με μπόλικη σάλτσα τα κεφτεδάκια, μαζί με τριμμένη παρμεζάνα.

 

Η συνταγή βρίσκεται δημοσιευμένη και στο site του Δημήτρη Σκαρμούτσου.