Κολοκυθοκεφτέδες με φέτα ή Χωριό Ελαφρύ
Μια συνταγή για το πιο τέλειο ορεκτικό. Κολοκυθοκεφτέδες με φέτα Χωριό ή Χωριό Ελαφρύ, κρεμμύδι, μυρωδικά και ντομάτα.
306
Κολοκυθοκεφτέδες με φέτα

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό κολοκυθάκια (ψιλοτριμμένα και καλά στραγγισμένα) ½ κιλό φέτα Χωριό ή Χωριό Ελαφρύ (κομμένο σε κύβους) 2 ντομάτες μέτριες (κομμένες σε κύβους και χωρίς τα σπόρια) 2 κρεμμύδια ξερά (ψιλοκομμένα) 1 μεγάλο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο) 1 αυγό (χτυπημένο) 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό (ψιλοκομμένο) 2 κουταλιές της σούπας δυόσμο (ψιλοκομμένο) 2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του αλάτι, πιπέρι Χωριό Ελαιόλαδο Κλασικό για τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Τρίβουμε τα κολοκυθάκια, τα στύβουμε καλά και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  2. Κόβουμε στα 4 τις ντομάτες, αφαιρούμε τα σπόρια, τις ψιλοκόβουμε και τις ρίχνουμε στα κολοκύθια.
  3. Προσθέτουμε κρεμμύδια, αυγά, φέτα ή Χωριό Ελαφρύ, μυρωδικά και τα μπαχαρικά.
  4. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα με ένα πιρούνι και λίγο-λίγο βάζουμε και το αλεύρι μέχρι να πετύχουμε αραιό χυλό.
  5. Κουταλιά-κουταλιά ρίχνουμε το μείγμα στο καυτό λάδι.
  6. Τηγανίζουμε 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
  7. Τοποθετούμε τους κολοκυθοκεφτέδες σε πιατέλα όπου έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν το λάδι τους και στη συνέχεια σερβίρουμε.