ΥΛΙΚΑ 1 κιλό καθαρισμένη κίτρινη κολοκύθα 1 φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος 1 κ.σ. πάπρικα 6 φετούλες μπέικον 6 κ.σ. γιαούρτι 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη 4 κ.σ. Χωριό Soft με Βούτυρο Αγελάδος Αλάτι, πιπέρι | | ΕΚΤΕΛΕΣΗ- Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζετε το Χωριό Soft με Βούτυρο Αγελάδος να ζεσταθεί.
- Ρίχνετε μέσα το τριμμένο κρεμμύδι και την καθαρισμένη κίτρινη κολοκύθα κομμένη σε κυβάκια.
- Τα σοτάρετε ανακατεύοντας συνέχεια. Ρίχνετε μέσα την πάπρικα.
- Προσθέτετε 4-5 νεροπότηρα νερό, αλατίζετε και αφήνετε τα υλικά να βράσουν τουλάχιστον για 45 λεπτά και μέχρι η κολοκύθα να μαλακώσει πολύ.
- Κόβετε το μπέικον σε μικρά-μικρά κομματάκια. Το σοτάρετε σε ένα σαγανάκι χωρίς να προσθέσετε λιπαρή ουσία μέχρι να γίνει τραγανό και να μοσχομυρίσει.
- Το ακουμπάτε σε χαρτί κουζίνας και το αφήνετε να κρυώσει.
- Αφήνετε τη βρασμένη κολοκύθα να κρυώσει και την περνάτε μαζί με το ζουμί που έβρασε από το μπλέντερ μέχρι να γίνει ένα βελούδινο μίγμα.
- Την ξαναβάζετε στην κατσαρόλα , την δοκιμάζετε , προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και την αφήνετε να βράσει για περίπου 10 λεπτά.
- Ρίχνετε μέσα την κρέμα γάλακτος, ανακατεύετε καλά και την διατηρείτε ζεστή.
- Σερβίρετε στα πιάτα βάζοντας στο κέντρο κάθε πιάτου μια κουταλιά γιαούρτι και πασπαλίζοντας την επιφάνεια της σούπας με το ψημένο τραγανιστό μπέικον.
|