Κολοκυθοτυρόπιτα
Υπέροχη πίτα με κολοκύθι, Χωριό φέτα ορεινές περιοχές και σοταρισμένα κρεμμύδια. Μια συνταγή του Δημήτρη Σκαρμούτσου που θα απολαύσουν όλοι.
606
Κολοκυθοτυρόπιτα

ΥΛΙΚΑ Για τη γέμιση

1 1/2 κιλό κολοκύθι 2 κρεμμύδια 1/2 κιλό Χωριό φέτα Ορεινές Περιοχές 2-3 αβγά

ΥΛΙΚΑ Για τη ζύμη

1 φλ Χωριό ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές αλεύρι 2 αβγά αλάτι 1 φλ γάλα 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε το κολοκύθι με το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε το σοταρισμένο κολοκύθι και το κρεμμύδι, μαζί με τη Χωριό φέτα Ορεινές Περιοχές και τα αβγά, και ανακατεύουμε ελαφρά.
  3. Σε ένα μπολ βάζουμε τα υλικά για τη ζύμη και τα χτυπάμε, μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
  4. Απλώνουμε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και τη χωρίζουμε σε δύο μέρη.
  5. Λαδώνουμε με Χωριό ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές ένα ταψί.
  6. Απλώνουμε τη ζύμη πλάθοντάς την και βάζουμε το ένα κομμάτι ζύμης στο κάτω μέρος του ταψιού.
  7. Με μια σπάτουλα, απλώνουμε πάνω στη ζύμη στο ταψί τη γέμιση και καλύπτουμε με το δεύτερο κομμάτι ζύμης, αφού το ανοίξουμε επίσης όπως το πρώτο.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C  μέχρι η πίτα να ροδίσει (περίπου 1 ώρα).

 

Η συνταγή βρίσκεται και στο site του Δημήτρη Σκαρμούτσου.