Κορμός μωσαϊκό από τον Ηλία Μαμαλάκη
Ένα γρήγορο γλυκό για αρχάριους μάγειρες από τον Ηλία Μαμαλάκη, ιδανικό και για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Θα χρειαστούμε βούτυρο αγελάδος Χωριό.
510
Κορμός μωσαϊκό από τον Ηλία Μαμαλάκη

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. Χωριό Soft Ανάλατο με Βούτυρο Αγελάδος 150 γρ. ζάχαρη άχνη 250 γρ. κακάο 100 γρ. τραγανά μπισκότα βανίλιας 100 γρ. καραμελωμένα αμύγδαλα 2 αχλαδάκια φρουί γλασέ 5 κερασάκια μαρασκίνο για τη διακόσμηση 1 σφηνάκι κονιάκ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σπάτε τα καραμελωμένα αμύγδαλα σε μικρά κομμάτια με ένα γουδί και τα βάζετε σε ένα μπολ.
  2. Σε ένα άλλο μπολ ψιλοκόβετε τα φρουί γλασέ αχλάδια.
  3. Σε ένα τρίτο μπολ σπάτε τα μπισκότα σε χοντρά κομμάτια.
  4. Ρίχνετε το Χωριό Soft Ανάλατο με Βούτυρο Αγελάδος στο μίξερ και το δουλεύετε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει λίγο.
  5. Αυξάνετε την ταχύτητα και ρίχνετε μέσα τη ζάχαρη κουταλιά-κουταλιά.
  6. Μόλις την απορροφήσει το βούτυρο ρίχνετε το κακάο σιγά-σιγά μέχρι να γίνει ένα ενιαίο σοκολατένιο μίγμα.
  7. Τέλος προσθέτετε το σφινάκι του κονιάκ και συνεχίζετε το χτύπημα για 1-2 λεπτά.
  8. Αδειάζετε το μίγμα το κακάο.
  9. Ρίχνετε μέσα τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς, τα σπασμένα μπισκότα και τα κομματάκια του φρουί γλασέ.
  10. Ανακατεύετε τα υλικά με ένα κουτάλι να πάνε παντού.
  11. Παίρνετε μια φόρμα του κέικ μακρόστενη, την ντύνετε εσωτερικά με διάφανη μεμβράνη και αδειάζετε το μίγμα του κακάο μέσα στη φόρμα πιέζοντάς το με ένα κουτάλι.
  12. Το ισιώνετε από πάνω και το κρυώνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5-6 ώρες.
  13. Το ξεφορμάρετε σε μακρόστενη πιατέλα και το διακοσμείτε με τα κερασάκια που έχετε.

Σερβίρετε σε φετούλες.