Κορμός σοκολάτας (μωσαϊκό)
Το λατρεμένο μας μωσαϊκό! Μια συνταγή ιδανική για όλες τις εποχές, κάθε γιορτή, τόσο εύκολη όσο και λαχταριστή!
18010
Κορμός σοκολάτας

ΥΛΙΚΑ

250 ml γάλα 200 γρ. ζάχαρη 125 γρ. Χωριό βούτυρο αγελάδος 450 γρ. μπισκότα πτι μπερ (σπασμένα με το χέρι) 50 γρ. κακάο 3 κ.σ. κονιάκ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, το κακάο, το κονιάκ και τα μπισκότα. Ανακατεύουμε καλά.
  2. Απλώνουμε μια λαδόκολλα και αδειάζουμε το μείγμα στο κέντρο και ρολάρουμε σφιχτά δημιουργώντας έναν κορμό.
  3. Τοποθετούμε τον κορμό στην κατάψυξη για 3 ώρες.
  4. Σερβίρουμε κόβοντας σε ροδέλες και γαρνίρουμε με φιστίκι Αιγίνης.