Κοτόπουλο κρασάτο με μακαρόνια και σάλτσα λεμονιού
Μύρισε το κοτόπουλο που σβήσαμε με το κρασί. Ρίγανη, αλατοπίπερο, λίγη σάλτσα από χυμό λεμονιού πάνω στα μακαρόνια και γραβιέρα Χωριό, και καλή όρεξη!
406
Κοτόπουλο κρασάτο με μακαρόνια και σάλτσα λεμονιού

ΥΛΙΚΑ

1 κοτόπουλο τεμαχισμένο 500 γρ. μακαρόνια 1 φλιτζάνι του τσαγιού Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη Ποικιλία 1 κεφάλι σκόρδο 2 φλιτζάνια του τσαγιού κρασί χυμό από 1 ½ μέτριο λεμόνι ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη Χωριό Ώριμη γραβιέρα τριμμένη (προαιρετικά) αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένουμε καλά το κοτόπουλο.
  2. Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη Ποικιλία. Μόλις κάψει, βάζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου και τα τηγανίζουμε αρκετά καλά.
  3. Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι, το χυμό λεμονιού και 4 φλιτζάνια του τσαγιού νερό.
  4. Όταν η σάλτσα μείνει με το λάδι της και γίνει πασκουλάτη (πηχτή) είναι έτοιμη.
  5. Βράζουμε χωριστά τα μακαρόνια, ανάλογα με το πόσο βρασμένα θέλουμε να τα φάμε.
  6. Σερβίρουμε τα μακαρόνια με μια μερίδα από το κρέας και τα περιχύνουμε με μια κουταλιά από τη σάλτσα. Για να νοστιμίσει, προσθέτουμε Χωριό γραβιέρα Ώριμη τριμμένη.