Κοτόπουλο λεμονάτο με φέτα Χωριό και ρίγανη
Ένα διαφορετικό λεμονάτο κοτόπουλο. Μαγειρεύουμε με Χωριό ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία με πλούσια και πιπεράτη γεύση και συνοδεύουμε με φέτα Χωριό.
506
Κοτόπουλο λεμονάτο με φέτα και ρίγανη

ΥΛΙΚΑ

1 μεγάλο κοτόπουλο κομμένο σε μικρές μερίδες 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη 1 φλιτζάνι τσαγιού Χωριό Ελαιόλαδο Κλασικό 1 νεροπότηρο λευκό κρασί 250 γρ. Χωριό Φέτα Χυμό από 1 λεμόνι 1 κ.σ.  ρίγανη Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το Χωριό ελαιόλαδο και σοτάρετε τις μερίδες του κοτόπουλου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  2. Ρίχνετε μέσα τα κρεμμυδάκια και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας συνέχεια.
  3. Σβήνετε με το κρασί, αλατίζετε, πιπερώνετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγομαγειρεύετε για περίπου 45-60 λεπτά και μέχρι να εξατμιστεί σχεδόν όλη η σάλτσα.
  4. Ανοίγετε τη κατσαρόλα και ρίχνετε τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύετε, ρίχνετε τη φέτα Χωριό και τη ρίγανη.
  5. Κάνετε ένα τελευταίο ανακάτεμα και σερβίρετε το φαγητό ζεστό συνοδεύοντάς το με πατάτες τηγανητές.