Κοτόπουλο λεμονάτο με φέτα Χωριό
Εξαιρετική συνταγή λεμονάτου κοτόπουλου με Χωριό Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Βιολογικό και Χωριό Φέτα Βιολογική κομμένη σε χοντρά κομμάτια.
504
Κοτόπουλο λεμονάτο με φέτα Χωριό

ΥΛΙΚΑ

4 φιλέτα κοτόπουλου. (1 κιλό ) 240ml (1 φλιτζάνι) λευκό ξηρό κρασί 2 κρεμμύδια, χτυπημένα στο μπλέντερ Χυμό από 2 λεμόνια αλάτι 1 κ.σ. κοφτή πάπρικα γλυκιά 120ml ( ½ φλιτζάνι ) Βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Χωριό 350 γρ. Φέτα Χωριό κομμένη σε χοντρά κομμάτια μαϊντανό ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόβετε τα φιλέτα στη μέση για να λεπτύνουν.
  2. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα χτυπάτε στο μπλέντερ.
  3. Ζεσταίνετε το Βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Χωριό σε κατσαρόλα και ροδίζετε τα φιλέτα από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε και τα κρεμμύδια και τα αφήνετε να σοταριστούν μαζί με τα φιλέτα για 20 λεπτά περίπου.
  4. Σβήνετε με το κρασί και χαμηλώνετε τη φωτιά.
  5. Αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο για 30λεπτά. Ρίχνετε λίγο ζεστό νερό αν χρειαστεί για να μην σωθεί η σάλτσα.
  6. Προσθέτετε αλάτι, την πάπρικα και το λεμόνι.
  7. Κλείνετε την φωτιά και ρίχνετε στο φαγητό την φέτα Χωριό. Την αφήνετε για να λιώσει για λίγα λεπτά.
  8. Αδειάζετε το φαγητό σε πιατέλα, πασπαλίζετε με το μαϊντανό και σερβίρετε. Συνοδεύετε με βουτυρωμένα μακαρόνια.