Κοτόπουλο με μανιτάρια
Λαχταριστή συνταγή κοτόπουλου με μανιτάρια στην κατσαρόλα, με Χωριό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο βιολογικό και Χωριό soft με ελαιόλαδο.
904
Κοτόπουλο με μανιτάρια

ΥΛΙΚΑ

1 κ.σ. Χωριό ελαιόλαδο Κορωνέικη Ποικιλία 25γρ. Χωριό soft με ελαιόλαδο 4 μπουτάκια κοτόπουλου 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες 200γρ. μανιτάρια κονσέρβας 240ml (1 φλιτζάνι) κόκκινο κρασί 2 κ.σ. ντοματοπελτέ 2 κλωνάρια θυμάρι 500ml ζωμό κότας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζεσταίνετε το Χωριό ελαιόλαδο ποικιλία Κορωνέικη και το μισό Χωριό soft με ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
  2. Αλατοπιπερώνετε τα μπουτάκια κοτόπουλου και τα σοτάρετε για 5 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν γύρω-γύρω. Τα βγάζετε από την κατσαρόλα και τα κρατάτε στην άκρη.
  3. Ρίχνετε την υπόλοιπη Χωριό Μαργαρίνη στην κατσαρόλα, προσθέτετε τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε για 5 λεπτά μέχρι να διάφανα.
  4. Προσθέτετε το σκόρδο και συνεχίζετε για 2 λεπτά, προσθέτετε τα μανιτάρια, τα αφήνετε στη φωτιά για 3 λεπτά ακόμα.
  5. Ρίχνετε το κρασί και τον ντοματοπελτέ και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση για 5 λεπτά περίπου μέχρι να σωθεί λίγο η σάλτσα.
  6. Προσθέτετε το θυμάρι και το ζωμό κότας. Βάζετε πάλι τα μπουτάκια στην κατσαρόλα και τα σιγοβράζετε για 1 ώρα.
  7. Τα βγάζετε πάλι από την κατσαρόλα και αφήνετε τη σάλτσα να δέσει για 10 λεπτά ακόμα. Προσθέτετε τα μπουτάκια πάλι στην κατσαρόλα και τα γυρίζετε μέσα στην σάλτσα .Τα σερβίρετε ζεστά με ρύζι ατμού.