ΥΛΙΚΑ 4 στήθη κοτόπουλο 2 ξινόμηλα 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης 2 σκελίδες σκόρδο 1 κρεμμύδι ξερό ½ φλιτζάνι του τσαγιού Χωριό Ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Καλαμάτα ½ φλιτζάνι του τσαγιού κρασί λευκό χυμό από 1 λεμόνι λίγη ρίγανη αλάτι, πιπέρι | | ΕΚΤΕΛΕΣΗ- Πλένουμε και κόβουμε τα μήλα σε κύβους. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε το χυμό από το λεμόνι για να μη μαυρίσουν.
- Κόβουμε την πιπεριά σε ροδέλες.
- Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το κόβουμε σε μεγάλους κύβους.
- Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ψιλοκόβουμε.
- Βάζουμε το Χωριό Ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Καλαμάτα στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.
- Στη συνέχεια σοτάρουμε και τα κομμάτια κοτόπουλου μέχρι να ξανθύνουν κι αυτά και τα σβήνουμε με το κρασί.
- Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρά.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα το μήλο, την πιπεριά, νερό και ανακατεύουμε πάλι ελαφρά.
- Το φαγητό μας θα είναι έτοιμο σε περίπου 40 λεπτά.
|