Κοτόπουλο με μήλα και κρασί
Κοτόπουλο και μήλα κομμένα σε κύβους, χρυσαφί σοταρισμένο κρεμμύδι, κρασί για το σβήσιμο. Καλή όρεξη από τη Ναύπακτο!
504
Κοτόπουλο με μήλα και κρασί

ΥΛΙΚΑ

4 στήθη κοτόπουλο 2 ξινόμηλα 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης 2 σκελίδες σκόρδο 1 κρεμμύδι ξερό ½  φλιτζάνι του τσαγιού Χωριό Ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Καλαμάτα ½  φλιτζάνι του τσαγιού κρασί λευκό χυμό από 1 λεμόνι λίγη ρίγανη αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένουμε και κόβουμε τα μήλα σε κύβους. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και  ρίχνουμε το χυμό από το λεμόνι για να μη μαυρίσουν.
  2. Κόβουμε την πιπεριά σε ροδέλες.
  3. Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το κόβουμε σε μεγάλους κύβους.
  4. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ψιλοκόβουμε.
  5. Βάζουμε το Χωριό Ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Καλαμάτα στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.
  6. Στη συνέχεια σοτάρουμε και τα κομμάτια κοτόπουλου μέχρι να ξανθύνουν κι αυτά και τα σβήνουμε με το κρασί.
  7. Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρά.
  8. Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα το μήλο, την πιπεριά, νερό και ανακατεύουμε πάλι ελαφρά.
  9. Το φαγητό μας θα είναι έτοιμο σε περίπου 40 λεπτά.