Κοτόπουλο πανέ με μυρωδικά και τριμμένο τυρί
Χρυσαφένια φιλέτα κοτόπουλου παναρισμένα με τριμμένο τυρί και θυμάρι. Θα αποτελέσουν το κυρίως πιάτο σε ρομαντικό δείπνο ή θα γίνουν απλά τα αγαπημένα σας!
52
Κοτόπουλο πανέ με μυρωδικά και τριμμένο τυρί

ΥΛΙΚΑ

2 φιλέτα κοτόπουλου (ανοιγμένα και χτυπημένα) 3 αυγά 1 κούπα του τσαγιού αλεύρι 1 κ.σ. Χωριό Γραβιέρα Ώριμη, τριμμένη 1 κ.γ. θυμάρι ψιλοκομμένο ½ κ.τ.εσπρέσσο τριμμένο μοσχοκάρυδο 1 ποτήρι του νερού νιφάδες καλαμποκιού (χτυπημένες στο μπλέντερ) 1 κούπα τσαγιού τριμμένη φρυγανιά 1 κούπα του τσαγιού Χωριό soft με ελαιόλαδο ή Χωριό βιολογικό soft με ελαιόλαδο Λίγο ηλιέλαιο για τηγάνισμα Αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Παίρνουμε τρία μπολ. Στο πρώτο χτυπάμε τα αυγά, στο δεύτερο αναμιγνύουμε τη φρυγανιά με τις νιφάδες καλαμποκιού και στο τρίτο ανακατεύουμε το αλεύρι, το μοσχοκάρυδο, τη Χωριό Γραβιέρα Ώριμη, το θυμάρι και το αλατοπίπερο.
  2. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ηλιέλαιο και το Χωριό soft με ελαιόλαδο (ή το Χωριό βιολογικό soft με ελαιόλαδο).
  3. Περνάμε τα φιλέτα από το αλεύρι (τα πιέζουμε δυνατά), τα αυγά και τη φρυγανιά.
  4. Τα τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να χρυσαφίσουν.
  5. Σερβίρουμε με πολύχρωμη σαλάτα και λαδολέμονο, και σως μαγιονέζα-μουστάρδα.