ΥΛΙΚΑ 1 ½ κ.σ. Χωριό ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία 4 κοτόπουλα στήθος, χωρίς πέτσα και κόκαλο 1/4 φλ κρεμμύδι, πολτοποιημένο 3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες 2 φλ ντομάτα, τεμαχισμένη 1/4 φλ πράσινες ελιές, κομμένες 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη 1 ½ κ.γ. κόκκινο πιπέρι, λιωμένο 1/4 κ.γ. αλάτι 1 φιλέτο αντζούγιας, τεμαχισμένο | | ΕΚΤΕΛΕΣΗ- Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό σκεύος σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
- Προσθέτουμε 1 κ.σ. Χωριό ελαιόλαδο, φροντίζοντας να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια του σκεύους.
- Βάζουμε το κοτόπουλο και ψήνουμε για 5 λεπτά, γυρνώντας το μόνο μία φορά. Βγάζουμε το κοτόπουλο από τη φωτιά και το κρατάμε ζεστό.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο (½ κ.σ.), το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε την ντομάτα και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Μαγειρεύουμε για 9 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα, ανακατεύοντας συχνά.
- Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα.
|