Κουνουπίδι βραστό με σάλτσα ντομάτας (Σοφιγάδο)
Κατευθείαν από το Χωριό αυτό το κουνουπίδι με τις ντομάτες, το σκόρδο και το Χωριό Ελαιόλαδο Κλασικό που θα μπει στη φωτιά! Δοκιμάστε το!
204
Κουνουπίδι βραστό με σάλτσα ντομάτας (Σοφιγάδο)

ΥΛΙΚΑ

1 μέτριο κουνουπίδι 1 φλιτζάνι του τσαγιού Χωριό Ελαιόλαδο Κλασικό 1 κιλό ώριμες ντομάτες 4 σκελίδες σκόρδο 1 κλωναράκι μάραθο 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένουμε και βάζουμε στο μούλτι τις ντομάτες.
  2. Καθαρίζουμε και πλένουμε το κουνουπίδι.
  3. Το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το σοτάρουμε με το Χωριό Ελαιόλαδο Κλασικό.
  4. Όταν πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και νερό μέχρι να σκεπαστούν.
  5. Ρίχνουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και προσθέτουμε το μάραθο.
  6. Τέλος, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε να βράσει κουνώντας απλά την κατσαρόλα, χωρίς να ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει η σάλτσα.