ΥΛΙΚΑ 250 γρ. Χωριό Βούτυρο τ. Κερκύρας (ή Χωριό Soft με βούτυρο τύπου Κερκύρας) 500 γρ. αλεύρι 1 αυγό ½ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη ½ κουταλάκι του γλυκού σόδα 150 γρ. αμυγδαλόψιχα ½ φλιτζάνι του καφέ κονιάκΥΛΙΚΑ 350 γρ. κουβερτούρα 150 γρ. Χωριό Βούτυρο Ελαφρύ με Κρεμώδη Υφή | | ΕΚΤΕΛΕΣΗ- Ανακατεύουμε σε ένα δοχείο το κονιάκ με τη σόδα μέχρι να διαλυθεί η σόδα.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε καλά με την αμυγδαλόψιχα.
- Χτυπάμε στο μίξερ το Χωριό Βούτυρο τ. Κερκύρας (ή Χωριό Soft με βούτυρο τύπου Κερκύρας) με τη ζάχαρη για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ασπρίσει το μίγμα (θα διαλυθεί η ζάχαρη).
- Προσθέτουμε τα αυγά ολόκληρα και συνεχίζουμε το χτύπημα για ακόμα 5 λεπτά.
- Ρίχνουμε στο μίξερ σιγά-σιγά το αλεύρι με την αμυγδαλόψιχα και χτυπάμε μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή και εύπλαστη.
- Παίρνουμε μικρές ποσότητες από τη ζύμη, πλάθουμε μικρούς κουραμπιέδες και τους τοποθετούμε αραιά σε ταψί όπου έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 25 λεπτά περίπου.
- Βγάζουμε τους κουραμπιέδες από το φούρνο και τους τοποθετούμε κατά προτίμηση επάνω σε μια σχάρα.
- Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την επικάλυψη σοκολάτας ως εξής: σπάμε τη σοκολάτα σε κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί. Την κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το Χωριό Βούτυρο Ελαφρύ με Κρεμώδη Υφή και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
- Βουτάμε έναν-έναν τους κουραμπιέδες στη σοκολάτα και τους βάζουμε επάνω στη σχάρα μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
|