Κρεατόπιτα Κεφαλονιάς με κατσικίσιο και μοσχαρίσιο κρέας
Από την Κεφαλονιά με αγάπη και πολλή νοστιμιά, λαχταριστή κρεατόπιτα με χειροποίητο σπιτικό φύλλο, Χωριό φέτα και Χωριό Soft με ελαιόλαδο.
606

ΥΛΙΚΑ Για τη ζύμη

800 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 γρ ξερή μαγιά 80 ml Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία 60 γρ Χωριό Soft με ελαιόλαδο 250 γρ ζωμός από το κρέας 3 γρ αλάτι

ΥΛΙΚΑ Για τη γέμιση

1 κιλό ανάμικτο κατσικίσιο και μοσχαρίσιο κρέας, κομμένο σε κύβους 75 γρ Χωριό Soft με ελαιόλαδο 600 γρ Χωριό φέτα τριμμένη 10 γρ ψιλοκομμένος φρέσκος δυόσμος 3 γρ αλάτι 2 γρ φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βράζουμε το κρέας με το αλάτι και το πιπέρι.
  2. Σουρώνουμε και κρατάμε τον ζωμό του.

Για τη ζύμη

  1. Ρίχνουμε το αλεύρι στον κάδο του μίξερ και προσθέτουμε τον ζωμό του κρέατος και την μαγιά.
  2. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και λιωμένο το Χωριό Soft με ελαιόλαδο και το αλάτι και ζυμώνουμε ώστε να έχουμε μία απαλή ζύμη.

Για τη γέμιση

  1. Σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά σωτάρουμε με το Χωριό Soft με ελαιόλαδο το κρέας μέχρι να θωρακιστεί καλά.
  2. Προσθέτουμε τον δυόσμο, την τριμμένη φέτα Χωριό, το αλάτι και το πιπέρι.

Σύνθεση

  1. Αλείφουμε σε ένα ταψί μαργαρίνη και τοποθετούμε τη μισή ζύμη, μέχρι να καλύψει όλη την επιφάνεια.
  2. Απλώνουμε τη γέμιση και καλύπτουμε με την υπόλοιπη ζύμη.
  3. Αλείφουμε με το Χωριό Soft με ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 50 περίπου λεπτά.