Κρεατόσουπα με κριθαράκι και γραβιέρα
Η Ζάκυνθος τρώει σούπα και προτείνει να κάνουμε το ίδιο! Κρέας, κριθαράκι, λαχανικά και ελαιόλαδο Χωριό μπολιάζονται, φτιάχνοντας μια απολαυστική συνταγή!
1804
Κρεατόσουπα με κριθαράκι και γραβιέρα

ΥΛΙΚΑ

½ κιλό κρέας μοσχάρι 1 κρεμμύδι 2 κουταλιές της σούπας βιολογικό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Χωριό 2 κλωναράκια σέλινο 1-2 κιλά ώριμες ντομάτες ½ κιλό κριθαράκι μέτριο ¼ Χωριό Γραβιέρα Ώριμη τριμμένη στον τρίφτη αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένουμε καλά το κρέας και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Το τοποθετούμε σε κατσαρόλα, και έπειτα προσθέτουμε νερό έως ότου σκεπαστεί το κρέας. Τέλος, το αφήνουμε να πάρει βράση.
  2. Στη συνέχεια ξαφρίζουμε το κρέας με μια τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε να βράσει για 2 ½ περίπου ώρες μέχρι να μαλακώσει.
  3. Προσθέτουμε το σέλινο ολόκληρο, το κρεμμύδι τριμμένο, το αλάτι και το πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν για ½ ώρα ακόμα.
  4. Όταν είναι έτοιμα βγάζουμε το κρέας μαζί με το σέλινο, το τοποθετούμε σε μια πιατέλα και το σκεπάζουμε.
  5. Στύβουμε τις ντομάτες και ρίχνουμε στην κατσαρόλα το χυμό, αφού προσθέσουμε ξανά κι άλλο νερό.
  6. Όταν αρχίσει να βράζει το νερό, προσθέτουμε το κριθαράκι (μανέστρα), λίγο βραστό νερό αν χρειάζεται, βιολογικό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Χωριό και το αφήνουμε στη φωτιά για περίπου 10 λεπτά.
  7. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με την τριμμένη Χωριό γραβιέρα.