ΥΛΙΚΑ ½ κιλό κρέας μοσχάρι 1 κρεμμύδι 2 κουταλιές της σούπας βιολογικό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Χωριό 2 κλωναράκια σέλινο 1-2 κιλά ώριμες ντομάτες ½ κιλό κριθαράκι μέτριο ¼ Χωριό Γραβιέρα Ώριμη τριμμένη στον τρίφτη αλάτι, πιπέρι | | ΕΚΤΕΛΕΣΗ- Πλένουμε καλά το κρέας και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Το τοποθετούμε σε κατσαρόλα, και έπειτα προσθέτουμε νερό έως ότου σκεπαστεί το κρέας. Τέλος, το αφήνουμε να πάρει βράση.
- Στη συνέχεια ξαφρίζουμε το κρέας με μια τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε να βράσει για 2 ½ περίπου ώρες μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε το σέλινο ολόκληρο, το κρεμμύδι τριμμένο, το αλάτι και το πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν για ½ ώρα ακόμα.
- Όταν είναι έτοιμα βγάζουμε το κρέας μαζί με το σέλινο, το τοποθετούμε σε μια πιατέλα και το σκεπάζουμε.
- Στύβουμε τις ντομάτες και ρίχνουμε στην κατσαρόλα το χυμό, αφού προσθέσουμε ξανά κι άλλο νερό.
- Όταν αρχίσει να βράζει το νερό, προσθέτουμε το κριθαράκι (μανέστρα), λίγο βραστό νερό αν χρειάζεται, βιολογικό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Χωριό και το αφήνουμε στη φωτιά για περίπου 10 λεπτά.
- Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με την τριμμένη Χωριό γραβιέρα.
|