ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε σε ένα μπολ το ρυζάλευρο με το νερό και τη βανίλια. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένας χυλός.
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το μείγμα με το ρυζάλευρο. Ανακατεύουμε συνεχώς την κρέμα πάνω σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξει.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, λιώνουμε το Χωριό soft με φρέσκο βούτυρο αγελάδος ανάλατο και σωτάρουμε τα σταφύλια. Σβήνουμε με την ΤΟΠ Κρέμα Βαλσάμικου με ρόδι και βανίλια και αφήνουμε το μείγμα στη φωτιά μέχρι να καραμελώσει.
- Παίρνουμε ποτήρια του ουίσκυ και συνθέτουμε το γλυκάκι:
Αρχίζουμε με 2 κουταλιές από το μείγμα των σταφυλιών. Πασπαλίζουμε με την πούδρα μάντολας. Συνεχίζουμε με τη κρέμα. Στο τέλος, πασπαλίζουμε πάλι με την πούδρα μάντολας. Στολίζουμε με 2-3 ρώγες από τα καραμελωμένα σταφύλια. - Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο και για τα υπόλοιπα ποτήρια μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
- Βάζουμε τα ποτήρια στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.
Μία συνταγή της chef Ντίνας Νικολάου για την εκπομπή «Ένα τραπέζι Ελλάδα» – Επεισόδιο «Κεφαλονιά». Δείτε το βίντεο της συνταγής μέσω ΣΚΑΙ web TV (video on demand).